Nyhedsbrev 62 - Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg

 

31. maj 2016

     

Fortidens sprøjtegifte nedbrydes langsomt

Et forskningsprojekt fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet har fulgt to generationer af kvinder – mødre og deres døtre.

I 1988 til 1990 målte man en gruppe kommende mødres koncentration af kemiske stoffer i blodet. Man testede på to sprøjtemidler, som nu ikke bruges længere.

Her, mere end 25 år efter, har man sammenlignet disse tal med deres døtres koncentration af kemiske stoffer i blodet og konstaterer, at der er noget der tyder på, at de kemiske stoffer nedbrydes langsomt og kan have en skadelig effekt på døtrenes forventede fertilitet. Du kan læse mere om undersøgelsen AUH’s hjemmeside.

 
   

Gravid i gartneri

Branchearbejdsmiljørådet Jord til Bord har i samarbejde med Odense Universitetshospital (OUH) udarbejdet hjemmesiden www.gravidigartneri.dk til dig som er gravid og arbejder i væksthus.

Hjemmesiden indeholder vejledninger for produkter med ca. 40 udvalgte aktivstoffer. For hvert produkt er der en vejledning om, hvordan du som gravid medarbejder bør opholde dig i væksthusene og håndtere planter efter pesticidbehandling.

Læs mere på www.gravidigartneri.dk

 
     

Smerter i muskler og led

Arbejde med megen løft og vrid kan forårsage smerter i muskler og led.

BAR Jord til Bord har udarbejdet en række materialer, der giver forslag til, hvordan man minimerer årsagen til smerterne.

Du kan læse mere om, hvordan du forebygger smerter i muskler og led på arbejdspladsen. Besøge vores tre hjemmesider: www.paspåkroppen.dkTungeløft - APVnet. Hjemmesiderne er opdelt på brancherne: Anlægsgartner – Gartneri og planteskole – Landbrug – Skovbrug.

 
     

Ung med job Nyhedsbrev

I denne udgave af www.ungmedjob.dk nyhedsbrev kan du bl.a. læse om:

Alternativ undervisning i arbejdsmiljøet i Kina

I grundskolen bruger de arbejdsmiljø-app

På erhvervsskolerne udvikler de arbejdsmiljøværktøjer

 
     
     

 
Husk at evaluere vores materialer!
     

Vi vil meget gerne have din mening om det materiale, du har læst.

Evaluering: www.svarbarjordtilbord.dk

Besøg vores hjemmeside www.barjordtilbord.dk for mere information

Materialet på hjemmesiden opdateres løbende.