Nyhedsbrev 32 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

 

6. december 2013

         
 

Mejeriindustriens arbejdsmiljøkonference "Det sunde fællesskab - travlt eller stresset? Dig, mig og vores ansvar

Konferencen løb af stabelen den 28. november 2013 på Comwell Kolding med deltagelse af 450 repræsentanter fra mejeriindustrien og arbejdsmarkedets parter. 
 
Samtlige indlægsholderes power-point præsentationer fra dagen er lagt på MIA´s hjemmeside www.barjordtilbord.dk og dermed tilgængelige. De kan findes under overskriften "Mejeriindustrien" og "Branchekonference" eller via dette link. Billedgalleri kan ses via linket på hjemmesiden også under "Branchekonference" eller direkte via dette link.
 
     
         
 
Pjece om stresshåndtering

MIA havde til konferencen udviklet en pjece om stresshåndtering, som vi håber vil skabe debat, give inspiration samt bidrage til en bevidst indsats, der fremmer dialog, forståelse og samarbejdet om; hvordan stress kan forebygges og håndteres. Pjecen kan findes under overskriften ”Branchekonference” og under ”Udgivelser” eller via dette link.

 
   
         
 

Kåring af Årets Arbejdsmiljørepræsentant 2013
 

På MIA’s arbejdsmiljøkonference den 28. november 2013 kåredes Årets Arbejdsmiljørepræsentant 2013.
 
Formålet er at give et skulderklap til en arbejdsmiljørepræsentant, der har udvist en påskønnelsesværdig arbejdsmiljøindsats og demonstreret at være ildsjæl og rolle-model på arbejdsmiljøområdet over for kollegaer og gået foran med nye initiativer for en forbedring af arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.
 
Prisen gik i år til Gitte Sørensen, næstformand i AMO på Korsvej Mejeri, der fik overrakt et synligt bevis på titlen som ”Årets Arbejdsmiljørepræsentant – 2013” i form af et indrammet diplom, der kan pryde en væg på Korsvej Mejeri samt et personligt gavekort på 3.000 kr. til hotelindkvartering og en middag for vinderen og ægtefælle/samlever på et selvvalgt Comwell Hotel.
     
         
 

Mejeriindustriens arbejdsmiljøkonference - 2014

MIA har fastlagt datoen for næste års arbejdsmiljøkonference.

Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen ud for torsdag den 13. november 2014

     
         
 

Ergonomiambassadører-uddannelse 

For at skabe øget forebyggelse af bevægeapparatskader inden for mejeribranchen udbyder MIA nu en ergonomiambassadør-uddannelse på 2 + 1 dag i samarbejde med Worklife. Uddannelsen indledes med et møde med interesserede driftssteders arbejdsmiljøudvalg og valgte/potentielle ambassadører
 
mandag den 6. januar 2014 på Korsvej Mejeri kl. 08.30-16.00 og
mandag den 7. april 2014 på Holstebro Flødeost kl. 08.30-16.00.
 
Læs nærmere om uddannelsen her. Tilmelding til introduktionsmøderne her.
 
Det er også muligt at afvikle uddannelsen virksomhedsforlagt, såfremt driftsstedet/mejeriet kan opfylde deltagerkravet.
     
         
 

Ny supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi

 

MIA udbyder endvidere i samarbejde med Worklife en supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi af 1 dags varighed for alle der har gennemført den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse. Ergonomiambassadører vil også drage fordel af at deltage.
 
Uddannelsen gennemføres:
 
onsdag den 5. marts 2014 på Korsvej Mejeri kl. 08.30-16.00 og
mandag den 19. maj 2014 på Holstebro Flødeost kl. 08.30-16.00.
 
Læs nærmere om uddannelsen her. Tilmelding til uddannelsen her.