Nyhedsbrev 65 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

3. januar 2019

 
 

Tænk hvis din kollega var en robot
 

Robotter er begyndt at bevæge sig ud fra aflukkede zoner på de danske arbejdspladser, så de kan dele arbejdsplads med deres menneskelige kollegaer.


Det kræver nytænkning af sikkerhedsarbejdet og ikke mindst nye kompetencer hos medarbejderne.

 

Videncenter for Arbejdsmiljø har taget emnet op til behandling, hvilket kan læses som en aktuel opfølgning på Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference – 2018: ”Digitaliseringens betydning for arbejdsmiljøet”, som løb af stablen den 22. november 2018. Læs nærmere her.

 
 
 
 
 

Hold fast i arbejdsglæden - styrk trivslen
 

Som nævnt på Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference – 2018 så har MIA sat sig for at udvikle en uddannelse i psykisk arbejdsmiljø, hvor målet er at klæde arbejdsmiljøgrupperne på i forhold til de faktorer, der påvirker det psykiske arbejdsmiljø, herunder hvordan man kan blive bedre til at spotte symptomer på det psykiske arbejdsmiljø som enkeltperson og gruppe, inden det går galt, viden om værktøjer, der bruges og virker, hvad man kan og skal gøre i arbejdsmiljøgrupperne etc.


Uddannelsen har fået overskriften


”Hold fast i arbejdsglæden – styrk trivslen”.


Undervisningen vil blive forestået af erhvervspsykolog cand. psych. Henrik Leslye, Teknologisk Institut. Henriks specialer ligger inden for positiv organisationspsykologi, teamsamarbejde og kommunikation.


Der bliver tale om et internatkursus af 2 dages varighed, hvor deltagerne får en række praktiske redskaber til, hvordan vi handler herpå, ligesom deltagerne får en hjemmeopgave med fokus på ”Hvordan vil du gøre det på egen arbejdsplads”, der skal præsenteres på 3. dagen.


Der gennemføres en testuddannelse på Hornstrup Kursuscenter i Vejle i dagene 19. –20. februar med opfølgningsdag den 19. marts.


Når testuddannelsen er evalueret åbnes op for tilmelding til følgende uddannelser:

24. –25. april med opfølgningsdag den 21.  maj

26. –27. august med opfølgningsdag den 24. september

1. –2. oktober med opfølgningsdag den 5. november.


Det vil blive udmeldt i nyhedsbrev samt på hjemmesiden efter testkurset.

 
 
 
 

Branchearbejdsmiljøudvalget (BAU) Jord til Bord
er en del af Branchefællesskab for Arbejdsmiljø (BFA) transport, service-turisme og jord til bord.
Læs mere på www.baujordtilbord.dk

Tilmeld dig til nyhedsbrevet her | Afmeld nyhedsbrevet her