Bevar mig vel!

"Bevar mig vel!" - er et interaktivt og dialogskabende værktøj, hvor nye medarbejdere på en enkel og motiverende måde lærer, hvordan de undgår arbejdsskader.
Den nye medarbejder føres igennem en række gode råd om at arbejde sikkert og hensigtsmæssigt og derefter udfører medarbejderen en øvelse, der viser, om budskaberne er forstået.
Det er tanken, at de gode råd og øvelser gennemføres sammen med en instruktør, sikkerhedsrepræsentant eller anden ansvarlig for introduktionen af sikkerhed og arbejdsmiljø. Eksemplerne i værktøjet suppleres så med dialog om helt lokale forhold.

Inden de gode råd og øvelser er der en introduktion, hvor en medarbejder, en arbejdsleder og en sikkerhedsrepræsentant giver udtryk for, hvordan sikkerhed har værdi for dem. Værktøjet er brancherettet til fjerkræbranchen, svineslagterier og gartnerier. Det er bygget op med foto og al tekst er speaket.

Det findes på www.bevarmigvel.com eller der kan revireres en CD Rom.

Der er også lavet en folder med anbefalinger til arbejdsleder, medarbejdere og sikkerhedsrepræsentanter og en guide med forslag til, hvordan værktøjet anvendes med konkrete forslag til dialogskabende spørgsmål.

Har du spørgsmål til værktøjet kan du ringe til projektleder Annette Hoffmann, Dansk Industri på 3377 3377.