Sprøjtekurser skal mindske brug af pesticider

Miljøministeriet indfører nye regler, som betyder, at man fremover skal på opfølgningskursus hvert 4. år for at blive opdateret på den nyeste viden om pesticider og brugen heraf. Dette gælder alle der er i besiddelse af et sprøjtecertifikat.

Ændringen kan være med til at sikre, at der bruges færre pesticider og at sprøjtemidlerne bruges korrekt, udtaler Miljøministeren.

Samtidig indføres der regler, som sikrer anerkendelse af andre EU-landes kurser, når de lever op til kravene til danske kurser.
Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2009 og de der er i besiddelse af de ældste sprøjtecertifikater skal på kursus først.

Læs Miljøministeriets pressemeddelelse. Se bekendtgørelsen her.
 
   
     

Hvad synes du om vores materialer?

 

Vi vil meget gerne have din mening om det materiale du har læst. På den måde kan vi blive bedre til, at udvikle materialer der kan bruges i arbejdsmiljøarbejde og i arbejdsmiljøindsatsen på virksomhederne.
 

Gå ind på www.barjordtilbord.dk og vælg knappen ”Hvad synes du om materialet” i venstre menu og se hvilke af Jordbrugets materialer der kan evalueres.
 

 
   
     

Den Grønne Sikkerhedsbus

 

Den Grønne Sikkerhedsbus kører i Århus og omegn. Få for eksempel kompetent sparring omkring APV, gode råd om arbejdsmiljø og svar på konkrete spørgsmål.


Besøget er gratis, og kan rekvireres af alle virksomheder indenfor skovbrug, gartneri, anlægsgartneri og kirkegårde.


Bestil besøg på www.dengronnebus.dk eller kontakt Arbejdsmiljøkonsulent Eva Nødskov på Tlf. 88 92 66 23.