Læs en web-version
BAU Jord Til Bord

31. maj 2022

Nyhedsbrev fra Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg

Foto: Arbejdsmiljørådet/Simon Knudsen

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2022 er fundet

D. 19. maj blev fire arbejdspladser kåret som vindere af Arbejdsmiljøprisen 2022 for deres imponerende indsatser rettet mod at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø.
Vindere 2022

I kategorien Muskel- og skeletbesvær var Aalborg Kommunes Kirkegårde og Krematorium nomineret for en ny tilgang til pyntegran og pyntning af gravsteder. 
De har udviklet en helt ny måde at tilgå de 18 tons gran, der bruges til gravstedpyntninger. Uhensigtsmæssige arbejdsstillinger er mindsket og i fællesskab fandt medarbejderne og ledelsen en god og simpel løsning, endda med genbrug af hæve-sænkeborde der var tilovers fra administrationen. 

Se pressemeddelelse og videopræsentation her:
Pressemeddelelse for Aalborg Kommunes Kirkegårde og Krematorium 
Aalborg Kommunes Kirkegårde og Krematorium - video.amr.dk

Temadagen havde fokus på samarbejde om arbejdsmiljø og bød på spændene oplæg, en samtalesalon og til slut et indspark fra Søs Egelind om humor i dagligdagen. 
Mellem oplæggene uddeltes de 4 arbejdsmiljøpriser.

Foto: Arbejdsmiljørådet/Simon Knudsen

Folkemødet 2022 - Godt arbejdsmiljø betaler sig!

Vi er igen i år til stede på Folkemødet, hvor vi med teltet ´Arbejdsmiljø Loungen` vil sætte fokus på, at et godt arbejdsmiljø betaler sig. 
Kom forbi teltet eller følg med hjemmefra og vær med til at sætte arbejdsmiljøet til debat.
Folkemødet finder sted d. 16-19. juni på Bornholm og du kan finde Arbejdsmiljø Loungen på Ydermolen plads G10. 
Bag loungen står de fem Branchefællesskaber for arbejdsmiljø og Arbejdsmiljørådet.
Vi ses på Folkemødet! Du kan læse mere om programmet og teltet på www.arbejdsmiljoloungen.dk

Læs mere

Jordbrugets Arbejdsmiljøkonference - Comwell, Middelfart 14. november 2022

Et godt arbejdsmiljø gavner alle! Det giver trivsel, færre sygedage og en bedre bundlinje! 
BAU Jord til Bord, Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg afholder igen konference, hvor vi denne gang sætter fokus på virksomhedernes arbejdsmiljøarbejde, og hvordan vi kan få en bedre sikkerhedskultur. Konferencen byder også på andre aktuelle emner f.eks. sikker håndtering af kemi og kemisk APV. Der sættes fokus på ergonomi og sundhed - hvordan får vi kroppen til at holde til arbejdet? Eller hvordan håndterer vi problemstillinger i det psykiske arbejdsmiljø i forhold til krænkende handlinger? Endelig er unges arbejdsmiljø og trivsel også en del af programmet. 
Arbejdsmiljøkonferencen finder sted mandag den 14. november 2022 kl. 8.00-15.00 på Comwell, Middelfart.
Programmet for dagen udsendes i juni måned, men sæt kryds i kalenderen allerede nu!
Det koster 500,- kr. at deltage. Deltagergebyret dækker deltagelse på alle de faglige oplæg og forplejning på dagen. Der er et begrænset antal billetter, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet. Der åbnes for tilmelding i juni på www.baujordtilbord.dk, hvor det endelige program også vil være tilgængeligt. 
Konferencen kan indgå som det lovpligtige efteruddannelsestilbud til medlemmer af arbejdsmiljøorganisationer (AMO).

Nyt forpligtende partnerskab skal gøre det sundere at gå på arbejde

PARTNERSKAB: 12 organisationer har skrevet under på en forpligtende aftale, der skal fremme medarbejdernes sundhed gennem arbejdet og arbejdsopgaverne. Både arbejdstager og -arbejdsgiverorganisationer er med i aftalen, der løber frem til og med 2024. Formålet med aftalen er at styrke det gode, lange arbejdsliv ved at bidrage til, at der skabes et arbejdsmiljø, der fremmer sundheden på arbejdspladserne. 

Læs mere

Gratis tilbud - Hjælp til den årlige arbejdsmiljødrøftelse

God og Gratis hjælp at hente i 2022

Den årlige arbejdsmiljødrøftelse skal gøre de grønne erhverv sikrere, og er vejen til at få sat mål for det gode arbejdsmiljø, og få sat handling på.

Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø, BAU Jord til Bord sætter arbejdsmiljø på dagsordenen hos både landmænd, gartnerier, maskinstationer og i skovbranchen.
Samarbejdet er finansieret i forbindelse med trepartsaftalen fra 2020, og initiativet er stærkt, fordi alle parter har sammenfaldende interesser på området.

Projektets mål er at skabe et bedre arbejdsmiljø. Vejen til det er at skabe ikke mindre end 1000 kontakter til virksomheder i den grønne branche i løbet af 2022. 
50 af disse kontakter skal ske gennem besøg, hvor en arbejdsmiljøkonsulent fra SEGES besøger virksomheden, og faciliterer den årlige arbejdsmiljødrøftelse med ejer og en repræsentant for arbejdsmiljøorganisationen i virksomheden.

Hvis du allerede nu ved, at du kunne have lyst til at få et gratis besøg til at hjælpe arbejdsmiljøet godt på vej, så kan du kontakte Helle Birk Domino, arbejdsmiljøchef, SEGES, hbd@seges.dk.

 

 

www.baujordtilbord.dk Send til en kollega Tilmeld nyhedsbrev
Branchearbejdsmiljøudvalget (BAU) Jord til Bord
er en del af Branchefællesskab for Arbejdsmiljø (BFA) transport, service-turisme og jord til bord.