APV Spillet om psykisk arbejdsmiljø

BAR Jord til Bord har udviklet et kortspil om psykisk arbejdsmiljø. Spillet indeholder 22 kort med udsagn, der kan medvirke til at styrke dialogen om trivsel blandt medarbejdere og ledere.

Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan vi hver især trives med vores arbejde, kolleger og ledelse. Spillet er udviklet i samarbejde med ansatte i skovbrug, anlægsgartneri og på kirkegårde.

Hent APV Spillet og Evalueringsskemaet.

   
     

Engelsk udgave af Blomstercontainere i Gartnerier

Branchevejledningen "Arbejdsmiljøforhold - Blomstercontainere i Gartnerier" findes nu som pdf i en engelsk oversættelse "Flower vontaineres in market gardens". Vejledningen bygger på den tilgængelige viden om fysiske belastninger og indeholder anbefalinger til nedsættelse heraf.

Se den engelske oversættelse her.

 
     

Støj i det grønne - til undervisningsbrug

Hjemmesiden "Støj i det grønne" indeholder støjeksempler på håndførte og kørende maskiner, der anvendes inden for skovbrug, anlægsgartnerområdet og på kirkegårde.

Siden er velegnet til undervisningsbrug i forbindelse med elever på tekniske skoler, landbrugsskoler samt kursister på den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse inden for jordbrugsområdet.

 
     

Ung med job - arbejdsmiljø i undervisningen

Portalen www.ungmedjob.dk skal være med til at sikre børn og unge et godt og sikkert arbejdsmiljø.

I det danske uddannelsessystem er det obligatorisk at undervise i arbejdsmiljø på de fleste uddannelsestrin - fra folkeskolens mindste klasser til de fleste ungdomsuddannelser. www.ungmedjob.dk er et godt redskab som støtte og inspiration til undervisere, der integrerer arbejdsmiljø i undervisningen.


 

 
     
     

Husk at evaluere udgivelser fra Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg

På den måde kan vi blive bedre til at udvikle materialer der kan bruges i arbejdsmiljøindsatsen på virksomhederne og i undervisningssammenhæng.