Nyhedsbrev 72 - Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg

 

30. marts 2017

Fokus på solens skadelige stråler
 

I maj måned vil en række danske hospitaler og hudklinikker sætte fokus på solens skadelige stråler. Her er bl.a. gartneri- og landbrugsarbejdere en central del af målgruppen.

Arbejder du udendørs, og holder du øje med hudforandringer? Brug 5 minutter på at svare på denne korte undersøgelse til fordel for et projekt om hudkræft blandt gartneri- og landbrugsarbejdere.

Se også BAR Jord til Bords faktaark om Arbejdsrelateret kræft i gartnerier, anlægsgartnerier, frugtplantager og planteskoler.

Ulykker i landbruget
 

Landbruget er en af de brancher, hvor der sker flest alvorlige arbejdsulykker.

Ulykkerne fører typisk til brækkede arme og ben, hjernerystelser og knuste hænder, men desværre er antallet af dødsulykker også højt i landbruget.

Det kræver ikke nye opfindelser eller dyre investeringer at forebygge ulykkerne – det kræver mest viden, planlægning og en god instruktion af de ansatte.

Arbejdstilsynet har på temasiden Ulykker i landbruget samlet viden om, hvordan man forebygger ulykker.

Derudover finder man også link til andre hjemmesider, bl.a. BAR Jord til Bords temaside om Fokus på landbruget.

Sjove postkort om ulykker
 

BAR Service - Tjenesteydelser har, i forbindelse med temaet Forebyg ulykker, bl.a. udarbejdet 10 postkort som på en sjov måde gør opmærksom på en række situationer, hvor der kan være fare for at ske ulykker.

Postkortene er til fri afbenyttelse for alle, om forebyggelse af ulykker – så: Brug og del!

Klik på de enkelte postkort for at åbne tegning i stort format og højreklik herefter på billedet og udskriv eller gem billedet.

På siden finder du også en række værktøjer målrettet ulykker på arbejdspladser.