Nyhedsbrev 11 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

 

02. 05 2011

         
 
 
 

Pjece om fremtidens arbejdsmiljøorganisation

 
Som omtalt i nyhedsbrev 9, udsendt den 28. december 2010, igangsatte MIA udvikling af en pjece om roller – opgaver – ansvar i forhold til arbejdsmiljøindsatsen.
 
Udviklingsarbejdet er nu tilendebragt, og pjecen vil blive udsendt til alle mejerier og øvrige interessenter i slutningen af denne uge.
 
Pjecen har til formål at bidrage til at styrke samarbejdet om sikkerhed og sundhed i mejeriindustrien og sætter fokus på roller – opgaver – ansvar og forventninger i forhold til arbejdsmiljøet.
 
MIA ønsker med pjecen at give et overblik over de nye regler, der i dag gælder for organisering af, og samarbejde om, virksomhedens arbejdsmiljø. Samtidig sætter MIA fokus på holdninger og nye krav, forventninger og muligheder for at styrke arbejdsmiljøindsatsen inden for mejeriindustrien.
 
Arbejdsmiljøorganisationen har nu fået adgang til at gøre brug af nye og mere fleksible muligheder for at organisere arbejdsmiljøarbejdet.
 
Samtidig skal arbejdsmiljøet på en ny måde indarbejdes i drift, beslutninger og strategier. Der indføres endvidere en årlig arbejdsmiljødrøftelse.
 
Endelig er den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse blevet kortere, men følges til gengæld op af tilbud om løbende kompetenceudvikling. MIA skal i den forbindelse benytte lejligheden til at henlede opmærksomheden på nyhedsbrev 10 udsendt 28. april 2011, hvori bl.a. omtales 3 temadage som supplerende uddannelse til den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse. MIA skal meget opfordre såvel ledelsessiden som medarbejdersiden fra det enkelte mejeri til at tilmelde sig disse snarest muligt.
 
MIA håber, at pjecen vil skabe debat og give inspiration til en bevidst indsats, der fremmer dialogen og samarbejdet om udviklingen af arbejdsmiljøet.
 
Yderligere eksemplarer af pjecen vil kunne rekvireres ved henvendelse til MIA´s sekretariat i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening. Henvendelse til: Merethe Pristed. Tlf. 3370 2012. E-mail: mp@mejerierne.dk

Pjecen vil efterflg. også kunne downloades via hjemmesiden under "Mejeriindustrien" og "Branchevejledninger".