Nyhedsbrev 14 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg |
02. 11 2011 |
|
Nye tema-dage foråret 2012 Mejerierne tog hen over 2011 godt imod MIA´s tilbud om tema-dage som supplerende uddannelse til den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse.
Som følge heraf udbydes i foråret 2012 følgende temadage:
I 2011 gennemførtes ekstra tema-dage for enkeltmejerier, der kunne fylde hele hold. Den mulighed vil også være til stede i 2012.
Du kan læse nærmere om temadagenes formål, indhold m.v. her
|
|
||
Branchekonference 2011
Tilmeldingen til branchekonferencen ”Samarbejde og trivsel – vejen til en bedre arbejdsplads”, der løber af stabelen
onsdag den 23. november 2011
har været ganske overvældende.
Grænsen på 250 deltagere blev hurtigt sprængt og muligheden for at udvide deltagerkredsen til 300 blev udnyttet. Også denne grænse er for længst nået før tilmeldingsfristens udløb. En række personer står således nu på venteliste. Sekretariatet vil efter først til mølle - princippet åbne for deltagelse, når/hvis afbud registreres.
|
||||
Førstehjælp – hjertestarter
Kan du starte et hjerte? Hjertestartere gavner kun, hvis man ved hvor de er og hvis de bliver brugt.
Hvert år får omkring 3.500 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet. I dag overlever knap 200. Med livreddende førstehjælp og hurtig hjertestart anslås det, at 300-400 danskere vil kunne overleve et hjertestop.
På hjertestarter.dk, som TrygFonden driver, kan alle - privatpersoner, offentlige og private virksomheder - registrere sin hjertestarter og se, hvor den nærmeste er placeret.
|
||||
Pjecen om fremtidens arbejdsmiljøorganisation
Tidligere på året udsendte MIA pjece om fremtidens arbejdsmiljøorganisation med ønsket om at skabe debat og give inspiration til en bevidst indsats, der fremmer dialog og samarbejde om udvikling af arbejdsmiljøet.
Yderligere eksemplarer af pjecen vil kunne rekvireres ved henvendelse til MIA´s sekretariat i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening. Henvendelse til: Merethe Pristed. Tlf. 3370 2012. E-mail: mp@mejerierne.dk
Pjecen vil også kunne downloades via hjemmesiden under "Mejeriindustrien" og "Branchevejledninger". |
||||