Nyhedsbrev 19 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

 

21. marts 2012

 

Kandider til prisen som Årets Arbejdsmiljørepræsentant - 2012

MIA har besluttet at indføre en årlig konkurrence om prisen som Årets Arbejdsmiljørepræsentant i mejeribranchen.
 

Formålet er dels at give et skulderklap til en arbejdsmiljørepræsentant, der har udvist en påskønnelsesværdig arbejdsmiljøindsats og demonstreret at være ildsjæl og rollemodel på arbejdsmiljøområdet, dels at give MIA et godt overblik over hvilke temaer og indsatsområder, der i særlig grad optager arbejdsmiljøorganisationerne.


Konkurrencen henvender sig til samtlige arbejdsmiljørepræsentanter inden for mejeribrugets virksomheder og driftsenheder, der vil dele og inspirere indvundne erfaringer med andre arbejdsmiljøorganisationer, og som i deres midte vil pege på en arbejdsmiljørepræsentant, der i løbet af året, i særlig grad, har bidraget med energi, viljelyst og entusiasme til at sætte aktiviteter i gang med fokus på styrkelse af samarbejdet om sikkerhed og sundhed i mejeriindustrien og som i sit daglige virke tillige har demonstreret at være sig sit ansvar bevidst i forhold til arbejdsmiljøarbejdet.
 

Læs mere her om kriterierne for at kandidere, tilmeldingsfrist, offentliggørelse af vinderen m.v.
 

     
         
 

Mejeriindustriens branchearbejdsmiljøkonference - 2012


Som oplyst i nyhedsbrev nr. 16, så afvikles branchearbejdsmiljøkonferencen - 2012


Torsdag den 29. november 2012

Og denne gang vil den finde sted på Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding.
 

Arbejdsgruppen, der skal planlægge konferencens form og indhold, går nu i gang med sit arbejde. Nærmere information herom vil ske løbende på hjemmesiden og i Mælkeritidende.

Har du ønsker og idéer til temaer til dagen, så er du velkommen til at skrive til MIA´s sekretær Torben Rentzius Jans: jans@di.dk
 

   

 

 

Arla Foods, Esbjerg Mejeri vandt Samarbejdsnævnets SALA-LO's pris som årets virksomhed på samarbejdsområdet

Esbjerg Mejeri blev for nylig kåret som ”Årets virksomhed på samarbejdsområdet 2011”. Det var 8. gang, Samarbejdsnævnet udskrev konkurrencen, og Esbjerg Mejeri vandt prisen fordi virksomheden bl.a. har løftet sin sociale kapital via en lang række tiltag, hvor SU har været proaktiv, og fordi en samarbejdsorienteret ledelse og forandringsparate medarbejdere har skabt resultater på bundlinjen, tilføjet massive investeringer og gennem effektiviseringer skabt arbejdspladser, ligesom SU har haft skarpt fokus på større medarbejderinvolvering i forandringsprocesserne samt på personalepolitikker over en bred front.
 

Selv om Samarbejdsnævnet SALA-LO nedlægges i forbindelse med SALA’s nedlæggelse i løbet af juli kvartal 2012, så vil konkurrencen om årets virksomhed på samarbejdsområdet blive videreført af arbejdsmarkedets parter inden for mejeriindustrien under et nyt navn.
 

     
         
 

Projekt: Vedligehold og el-ulykker

MIA har for nylig nedsat en arbejdsgruppe, der har haft til opgave at afdække, hvad der skal gøres for at undgå el-ulykker, og hvad der skal haves fokus på i forhold til maskinsikkerhed og vedligehold, og hvad der skal være fokus på Før – Under og Efter, hvem gør hvad etc.
 

Målgrupperne er ledelsen på mejeribrugets virksomheder og driftsenheder, elektrikerne og ufaglærte, herunder ”grå-zonen” samt eksterne el-fagfolk.
 

Næste skridt er nu at invitere 3 aktører til at komme med tilbud på løsningen af opgaven, som f.eks. kan være et værktøj, der vil kunne anvendes i det daglige arbejde i arbejdsmiljøorganisationen, ved introduktion af nye medarbejdere i undervisningssituationer, herunder på den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse m.v.
 

Der sigtes efter, at værktøjet vil kunne tages i brug i løbet af efteråret.
 

     
         
 

Tema-dage

Opmærksomheden henledes på, at tilmelding nu er muligt til efterårets 4 tema-dage i henholdsvis:


• Konflikthåndtering for arbejdsmiljøorganisationen
• Psykisk arbejdsmiljø
• Kommunikation og formidling af arbejdsmiljøarbejdet
• Forebyggelse og nedbringelse af ergonomiske belastninger i mejeriindustrien
 

Klik her for nærmere information.

Tema-dagene, som så dagens lys i foråret 2011, er netop evalueret. Eksempelvis har Konflikthåndtering for arbejdsmiljøorganisationen fået et ændret indhold.

Nogle driftssteder ønsker at få sin egen tema-dag, andre ønsker at dele tema-dagen med kolleger fra andre driftssteder. Begge muligheder står åbne.