Nyhedsbrev 34 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg |
3. februar 2014 |
|
||||
Supplerende arbejdsmiljøuddannelse af 1 dags varighed i ergonomi
Branchen har ligeledes taget godt imod den ny supplerende arbejdsmiljøuddannelse, der foreløbig gennemføres:
onsdag den 5. marts 2014 på Korsvej Mejeri kl. 08.30-16.00 og
mandag den 19. maj 2014 på Holstebro Flødeost kl. 08.30-16.00.
Der er fortsat ledige pladser.
|
||||
Anbefaling fra MIA
Ergonomi indgår ikke i den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse, og da ergonomi tegner sig for 30 % af alle erhvervsulykker i mejeribranchen, er det vigtigt, at der bliver samlet op herpå og gjort noget ved det.
MIA skal derfor anbefale, at alle, der har taget den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse på 22 timer, tilmelder sig den supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi af en dags varighed.
Opmærksomheden henledes på, at nyvalgte og nyudpegede medlemmer af AMO - inden for det første år efter gennemførelse af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse - skal tilbydes to dages supplerende uddannelse, og at uddannelsen skal være tilbudt og kunne være påbegyndt inden for de først 9 måneder efter, at de tre dages uddannelse er afsluttet. De to dage skal kunne være gennemført inden for de første 12 måneder af funktionsperioden. Her vil det være en god ide at anvende den ene dag til den supplerende uddannelse i ergonomi.
Alle der fremadrettet deltager i den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse vil pr. automatik blive gjort opmærksom på, hvornår den næste supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi afvikles og opfordres til at tilmelde sig.
|
||||