Nyhedsbrev 37 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

 

12. juni 2014

 

 

Kandider til prisen som Årets Arbejdsmiljørepræsentant 2014

Så er det igen tid til at indsende kandidatforslag til den årlige konkurrence om prisen som Årets Arbejdsmiljørepræsentant i mejeribranchen.

Formålet er at give et skulderklap til en arbejdsmiljørepræsentant, der har udvist en påskønnelsesværdig arbejdsmiljøindsats og demonstreret at være ildsjæl og rollemodel på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere her om kriterierne for at kandidere til prisen – 2014, tilmeldingsfrist, offentliggørelse af vinderen m.m

Tilmeldingsfristen udløber den 8. september 2014, og vinderen kåres på Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference den 27. november 2014.

     
         
 

Ergonomiambassadør-uddannelserne
 

Som det fremgår af nyhedsbrev nr. 34 i februar 2014, så tog branchen rigtig godt imod MIA’s nye initiativ: Ergonomiambassadør-uddannelsen og den supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi. På det seneste har det dog knebet noget med tilmeldingerne. Vi skal gerne have fyldt holdene op, så vi kan afvikle de planlagte aktiviteter og stærkt bidrage til at eliminere antallet af erhvervsulykker.
 

Der er endnu en række ledige pladser til introduktionsdagen for ergonomiuddannelsen, der afvikles den 22. august på Rødkærsbro Mejeri og den 11. september på Christiansfeld Mejericenter.
 

Ligeledes er der en række ledige pladser til ergonomiambassadør-uddannelsen, der afvikles i dagene 9. - 10. september + 2. oktober på Rødkærsbro Mejeri og i dagene 6. - 7. oktober + 27. oktober på Christiansfeld.
 

Læs nærmere om uddannelsen her. Tilmelding til introduktionsmødet her.

Det er også muligt at afvikle uddannelsen virksomhedsforlagt, såfremt driftsstedet/mejeriet kan opfylde deltagerkravet.
 

Den supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi af 1 dags varighed
 

Opmærksomheden henledes på, at ergonomi ikke indgår i den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse, og da ergonomi tegner sig for 30 % af alle erhvervsulykker i mejeribranchen, er det vigtigt, at der bliver taget fat på den udfordring. 
 

MIA anbefaler, at alle, der har taget den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse på 22 timer, tilmelder sig den supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi af én dags varighed. 
 

Nyvalgte og nyudpegede medlemmer af AMO skal inden for det første år efter gennemførelse af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse tilbydes to dages supplerende uddannelse, ligesom uddannelsen skal være tilbudt og kunne være påbegyndt inden for de først 9 måneder efter, at de tre dages uddannelse er afsluttet. De to dage skal kunne være gennemført inden for de første 12 måneder af funktionsperioden. Her vil det være en god ide at anvende den ene dag til den supplerende uddannelse i ergonomi.


Alle der fremadrettet deltager i den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse vil pr. automatik blive gjort opmærksom på, hvornår den næste supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi afvikles og opfordres til at tilmelde sig.


Læs nærmere om uddannelsen her. Tilmelding til uddannelsen her.

   
         
 

ArbejdsmiljøPrisen 2014
 

Den 19. september er sidste frist for at indstille en virksomhed til Arbejdsmiljøprisen 2014. Indstillingen foregår direkte fra www.ArbejdsmiljøPrisen.dk


Der uddeles priser i kategorierne:

  • Arbejdsulykker
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Muskel-skeletpåvirkninger
  • Arbejdsmiljø som strategisk element.

Når indstillingsfristen udløber udvælges først 3 nominerede inden for hver kategori – og blandt de nominerede findes årets vindere. 
 

   
         
 

Nyt medlem af MIA

Centerchef Frank Lindenberg har fået nyt job uden for mejeribranchen og er derfor udtrådt af MIA.

Som nyt medlem af MIA er udpeget site director Claus Hansen, AKAFA.

Forslag og ideer er velkomne

Sekretariatet modtager meget gerne ideer og forslag til, hvordan MIA kan støtte mejerier og driftssteder i det daglige arbejdsmiljøarbejde. Så hold jer endelig ikke tilbage.