Nyhedsbrev 45 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

 

10. august 2015

         

Ny tilmelding nu mulig til den supplerende arbejdsmiljøuddannelse af 1 dags varighed i ergonomi

Uddannelsen udbudt til gennemførelse den 28. oktober 2015 på Lillebælt Mejeri er nu tæt på at være fuldtegnet med 16 tilmeldte. Der er således endnu 2 ledige pladser.

Næste mulighed for at komme på den supplerende arbejdsmiljøuddannelse af 1 dags varighed i ergonomi udbydes nu og finder sted

Torsdag den 14. januar 2016 på Gjesing Mejeri, Gl. Horsensvej 389, 8660 Skanderborg

MIA skal anbefale, at alle, der har taget den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse på 22 timer, tilmelder sig den supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi af en dags varighed.

Opmærksomheden henledes på, at nyvalgte og nyudpegede medlemmer af AMO - inden for det første år efter gennemførelse af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse - skal tilbydes to dages supplerende uddannelse, og at uddannelsen skal være tilbudt og kunne være påbegyndt inden for de første 9 måneder efter, at de tre dages uddannelse er afsluttet. De to dage skal kunne være gennemført inden for de første 12 måneder af funktionsperioden. Her vil det være en god ide at anvende den ene dag til den supplerende uddannelse i ergonomi.

Alle, der fremadrettet deltager i den grundlæggende arbejdsmiljøuddannelse, vil pr. automatik blive gjort opmærksom på, hvornår den næste supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi afvikles og opfordres til at tilmelde sig.

Uddannelsen lægger hovedvægten på lovgivningskrav og kun i beskedent omfang på praktiske øvelser. Læs mere om uddannelsen her. Tilmelding kan ske her

       
         

Stort fokus på de ergonomiske nedslidninger fra Arbejdstilsynet side

Arbejdstilsynet har fortsat et stort fokus på de ergonomiske nedslidninger med det åbenlyse mål, at man som ansat undgår belastningsskader. Dermed opnås samtidig, at den enkelte medarbejder kan forlænge sin tilknytning til arbejdsmarkedet.

MIA er helt på linje med Arbejdstilsynet og vil derfor meget anbefale, at driftsstederne sætter yderligere fokus på området og får uddannet ergonomiambassadører, der i hverdagen kan hjælpe med at have fokus herpå, så det ønskede mål om at undgå belastningsskader kan nås.

Den næste ergonomiambassadør-uddannelse er planlagt til gennemførelse i dagene 29. - 30. september samt 27. oktober 2015 på Bislev Mejeri.

Driftsstederne opfordres derfor til at indsende tilmeldinger snarest muligt og ikke senere end den 26. august.

       
         

Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference – 2015

MIA udsendte i nyhedsbrev nr. 44 invitation og program til årets arbejdsmiljøkonference under temaet:

Mening i forandringer

der afvikles onsdag den 25. november 2015 kl. 08.00 – 16.15 på Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding.

Se programmet her.

Deltagergebyret til konferencen er også i år kr. 775.

Tilmelding kan foretages ved at udfylde tilmeldingsblanketten her. Husk at opgive titel, deltagernavne og drifsenhed. Hurtig tilmelding tilrådes.

Sidste frist for bindende tilmelding er den 13. november 2015.

     
         

Kandider til prisen som Årets Arbejdsmiljørepræsentant 2015

Den årlige konkurrence blev ligeledes udskrevet i nyhedsbrev nr. 44.

Tiden er nu inde til indsendelse af kandidatforslag.

Formålet er at give et skulderklap til en arbejdsmiljørepræsentant, der har udvist en påskønnelsesværdig arbejdsmiljøindsats og demonstreret at være ildsjæl og rollemodel på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere her om kriterierne for at kandidere til prisen m.m.

Tilmeldingsfristen udløber den 7. oktober 2015 og vinderen kåres på Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference den 25. november 2015.

Sekretariatet er klar til at modtage forslag til, hvem der skal løbe af med prisen i år.

     
         

Indstilling til ArbejdsmiljøPrisen 2015
 

Den 10. september 2015 er sidste frist for at indstille en virksomhed til Arbejdsmiljøprisen 2015. Indstillingen foregår direkte fra http://www.arbejdsmiljøprisen.dk/

Torsdag den 26. november 2015 bliver ArbejdsmiljøPrisen uddelt til fire vindere udvalgt blandt tre nominerede arbejdspladser inden for hver af de fire priskategorier:

  • Arbejdsulykker
  • Muskel-skeletpåvirkninger
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Samarbejde om arbejdsmiljø

Fælles for de nominerede til ArbejdsmiljøPrisen er, at de er gode eksempler på, hvordan arbejdspladser kan forebygge skader, styrke trivslen og opnå øget effektivitet ved at sætte arbejdsmiljø på dagsordenen med en målrettet indsats.