Nyhedsbrev 49 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

 

3. maj 2016

         

Færre arbejdsulykker efter målrettet tilsyn

En ny analyse, som Arbejdstilsynet har foretaget blandt godt 29.000 danske virksomheder, der i perioden 2008- 2013 har anmeldt minimum en arbejdsulykke, viser, at antallet af alvorlige arbejdsulykker faldet med op til 13 pct. i de følgende år, når Arbejdstilsynet sætter ind med særlige detailtilsyn.

Se pressemeddelelse herom her.

     
         

Ulykkerne på vej nedad i mejeriindustrien

Opmærksomheden henledes på Alectia's Mejerinyt – Februar 2016 – nr. 66. Læs nærmere her

       
         

Tilmelding til mejeriindustriens arbejdsmiljøuddannelser

Supplerende arbejdsmiljøuddannelse

Den 2. juni 2016 afvikles den supplerende arbejdsmiljøuddannelse i ergonomi af 1 dags varighed på Them Andelsmejeri. Der er mange ledige pladser. Sidste frist for tilmelding 19. maj 2016. Læs her

Ergonomiambassadør-uddannelsen

19. - 20. september og 31. oktober afvikles ergonomiambassadør-uddannelsen på Taulov Mejeri. Der er endnu mange ledige pladser. Læs her

       
         

Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference – 2016

Arbejdsgruppen nedsat af Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg er kommet langt i forberedelsesarbejdet og forventes at præsentere det endelige program for MIA medio maj og udsende program og tilmelding til branchen inden udgangen af maj.

Sæt kryds i kalenderen onsdag den 23. november 2016, hvor konferencen igen i år afvikles på Comwell Kolding.

     
         

Sikre og sunde arbejdspladser for alle aldre

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur giver adgang til en række værktøjer, der kan hjælpe med at håndtere ricisi. Og også mulighed for via tilmelding til nyhedsbrev at holde sig opdateret om den seneste udvikling på området for aldrende arbejdstagere. Læs nærmere her

       
         

Løft, træk og skub bedre - og bevar ryggen

Når du arbejder med at løfte, trække eller skubbe, skal du passe på dig selv og dine kollegaer – og jeres rygge.

Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros vil med film og korte instruktionsark ruste jer, der arbejder på lagre og i transportbranchen, til at løfte, trække og skubbe endnu bedre.

Der findes også en lang række vejledninger til gode øvelser, som du kan lave, når du holder pauser, så du både bliver stærkere og får slappet af i muskler og led. Hent inspiration her

       
         

Arbejdstilsynet får ansvaret for udvikling og koordination på arbejdsskadeområdet

Arbejdstilsynet overtager den 1. juli ansvaret for den del af Arbejdsskadestyrelsens opgaver, der har med udvikling og koordinering på arbejdsskadeområdet at gøre.

Ændringen sker som følge af, at Folketinget har vedtaget, at Arbejdsskadestyrelsens nuværende opgaver vedrørende sagsbehandling af personskader overføres til den nyoprettede institution Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der er tilknyttet ATP. Beslutningen får virkning fra den 1. juli 2016.

Placeringen af opgaverne om udvikling og koordinering på arbejdsskadesområdet sammen med Arbejdstilsynets tilsyn og forebyggende indsatser betyder en styrkelse af muligheden for at udnytte viden og erfaringer på tværs, så den forebyggende indsats knyttes endnu tættere sammen med den viden, man har fra de arbejdsskader, der sker.