Nyhedsbrev 51 - Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

 

19. august 2016

         

Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference – 2016

MIA udsendte i nyhedsbrev nr. 50 invitation og program til årets arbejdsmiljøkonference under temaet:

Et godt arbejdsmiljø – en god bundlinje
 

onsdag den 23. november 2016 kl. 08.30- 16.00 på Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding

Se programmet her.

Ligesom tidligere år opkræves et deltagergebyr. I år er deltagergebyret kr. 850,- pr. deltager.

Tilmelding kan foretages ved at udfylde tilmeldingsblanketten her. Hurtig tilmelding tilrådes. Sidste frist for tilmelding er onsdag den 9. november 2016. Enkelte afbud kan modtages indtil torsdag den 17. november 2016. Herefter udsendes faktura.

     

Kandider til prisen som Årets Arbejdsmiljøgruppe 2016

Den årlige konkurrence i sin nye form blev ligeledes udskrevet i nyhedsbrev nr. 50.

Prisen tildeles en arbejdsmiljøgruppe (1 arbejdsmiljørepræsentant og 1 arbejdsleder) ud fra den tankegang, at det er et fælles ansvar, når der på arbejdsmiljøområdet gøres en særlig indsats.

Formålet er at give et skulderklap til en arbejdsmiljøgruppe, der har udvist en påskønnelsesværdig arbejdsmiljøindsats og demonstreret at være ildsjæle og rollemodeller på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere her om kriterierne for at kandidere til prisen – 2016, tilmeldingsfrist, offentliggørelse af vinderen m.m.

Tilmeldingsfristen udløber den 7. oktober 2016, og vinderne kåres på Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference den 23. november 2016.

       
         

Nyt ergonomi-projekt under udvikling

MIA omtalte i nyhedsbrev nr. 47 et nyt ergonomi-projekt, der har til formål at sætte mere fokus på god ergonomisk praksis i forhold til arbejdsstillinger og –bevægelser. Det er tanken, at der skal udvikles en række filmklip, der skal give arbejdsmiljøgrupperne samt arbejdsmiljøorganisationen nye redskaber til at italesætte og eksemplificere den gode ergonomiske adfærd i forhold til udvalgte arbejdsprocesser og er tænkt anvendt som inspiration til instruktion af både nye og erfarne medarbejdere og give mulighed for i fællesskab at drøfte arbejdsgange og praksis.

De knappe økonomiske midler har imidlertid betydet, at udviklingsarbejdet kommer til at strække sig over 2016-2017.

Ambitionen var ellers, at det nye ergonomiprojekt i sin helhed skulle præsenteres på arbejdsmiljøkonferencen – 2016 og skal bidrage til gennem en mere synlig formidling at skabe grundlag for dannelse af fælles holdning og mulighed for at skabe blivende forandringer i den ergonomiske adfærd.

Alectia vandt udbudsopgaven og går nu i gang med udviklingsarbejdet. De første filmsekvenser forventes at kunne præsenteres på Alectia´s stand på arbejdsmiljøkonferencen i Kolding den 23. november 2016.

     
         

Ergonomiambassadør-uddannelsen

19. - 20. september og 31. oktober afvikles ergonomiambassadør-uddannelsen på Taulov Mejeri. Der er endnu 6 ledige pladser. Læs her. Tilmeldingsblanket her

Bak op om ergonomi-uddannelserne, når alle ved, at branchen har et problem her.
       
         

Konference om projekt: Virksomheders økonomiske omkostninger og gevinster ved interventioner i arbejdsmiljøet

COWI har gennem de sidste 3½ år gennemført udviklingsprojektet "Virksomheders økonomiske omkostninger og gevinster ved interventioner i arbejdsmiljøet" med støtte fra Arbejdsmiljøforskningsfonden.

Den 29. august 2016 kl. 13-16 afsluttes projektet med en konference i COWI, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby.

Formålet er at fremlægge de vigtigste resultater samt at præsentere en vejledning til offentlige og private virksomheder om, hvordan de kan planlægge og beskrive en vellykket og lønsom arbejdsmiljøindsats.

Målgruppen er arbejdsmiljøprofessionelle, HR-folk og ledere fra private og offentlige virksomheder. Deltagelse er gratis.

Konferencens program findes på COWIs hjemmeside. Se her