Læs en web-version
BAU Jord Til Bord

11. december 2019

Nyhedsbrev fra Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

Mejeriindustriens arbejdsmiljøkonference - 2019

 
 
 
Arbejdsmiljøkonferencen 2019 

Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2019
- Hold fast i arbejdsglæden, når kulturen ændres 

Konferencen løb af stablen den 21. november 2019 i Herning Kongrescenter med deltagelse af 685 repræsentanter fra mejeriindustrien og arbejdsmarkedets parter, hvilket er imponerende og ny rekord for deltagelse.

På konferencen fik deltagerne viden, værktøjer og god praksis på arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø. Der var indlæg med forskellige vinker på forandring og arbejdsglæde i form af en blanding af teori og praktiske erfaringer fra hverdagen på mejerierne. 

MIA vil gerne takke deltagerne for evalueringen af, hvad deltagerne fandt var det bedste ved arbejdsmiljøkonferencen, hvad MIA kan ændre for at gøre konferencen bedre, samt for ideer og emner til næste års arbejdsmiljøkonference. 

MIA's nedsatte arbejdsgruppe går i december i gang med at evaluere konferencen og tager allerede i januar fat på planlægningen af mejeriindustriens arbejdsmiljøkonference – 2020.

Samtlige indlægsholderes power-point præsentationer fra dagen er lagt på MIA´s hjemmeside og dermed tilgængelige. Find dem her.

Fra venstre: Nils Juhl Andreasen, direktør i DI Mejeribranchen og næstformand i MIA, Christian Andreasen og John Engedal, AKAFA samt Peter Møller Sjøgren, forhandlingssekretær i 3F og formand for MIA.

Prisen til Årets Arbejdsmiljøgruppe 2019 uddelt på MIA-konferencen 21. november 2019

MIA's formandskab, ved formand Peter Møller Sjøgren samt næstformanden Nils Juhl Andreasen, overrakte vinderne et indrammet diplom på titlen som ”Årets Arbejdsmiljøgruppe – 2019", der nu kan pryde en væg på AKAFA, samt et gavekort på 3.000 kr., som AKAFA´s AMO kan anvende til et selvvalgt socialt formål, og endelig fik vinderne blomster samt t-shirts hver med et synligt bevis på, at de var blevet kåret som Årets Arbejdsmiljøgruppe – 2019.

Fra venstre: Nils Juhl Andreasen, direktør i DI Mejeribranchen og næstformand i MIA, Christian Andreasen og John Engedal, AKAFA samt Peter Møller Sjøgren, forhandlingssekretær i 3F og formand for MIA.

Mejeriindustriens arbejdsmiljøkonference – 2020

MIA har fastlagt datoen for næste års arbejdsmiljøkonference i Herning Kongrescenter.

Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen ud for onsdag den 18. november 2020.

Arbejdsmiljøarbejdet

 
Intern færdsel 
 
BFA Industri har udarbejdet en vejledning, der giver gode råd om procesforløbet omkring organiseringen af den interne færdsel på virksomheden. Derudover giver vejledningen gode råd og værktøjer, som I kan bruge, når I sikkert skal organisere den kørende og gående trafik i jeres virksomhed. 
I kan bruge vejledningen, uanset hvor I er i processen omkring organiseringen af jeres interne færdsel. Måske starter I op helt fra bunden og skal have kigget alt igennem, eller I skal have gjort status over det arbejde, I allerede har lavet tidligere.
 
Se mere her 
 
Inspirationsmateriale
 
BFA Industri har udarbejdet et katalog med materialeoversigt over alt gældende materiale, som er udarbejdet i regi af BFA Industri. Kataloget giver en god og overskuelig oversigt over arbejdsmiljøtemaer og materialer, der er relevante for hele industrien. 
 
På hjemmesiden www.bfa-i.dk kan alt materiale hentes i form af download. 

Arbejdsmiljøuddannelsen 2020

Arbejdsmiljøuddannelsen
  • 2. - 3. marts + 30. marts + 31. marts 2020
  • 11. - 12. maj + 8. - 9. juni 2020
  • 7. - 8. september + 5. - 6. oktober 2020 
  • 2. - 3. november + 30. november + 1. december 2020 

 

Indhold og tilmelding

Hold fast i arbejdsglæden - styrk trivslen

 
MIA udbyder den supplerende arbejdsmiljøuddannelse: ”Hold fast i arbejdsglæden styrk trivslen” med det formål, at arbejdsmiljøgrupperne kan tilegne sig den nyeste viden inden for psykologi og organisationsudvikling til gavn for deres virke og opgaver i hverdagen.
Målgruppen for kurset er arbejdsmiljøgruppen (arbejdsmiljørepræsentant og arbejdsleder). Uddannelsens forløb og indhold er planlagt efter, at arbejdsmiljøgrupperne kan tilegne sig den nyeste viden og værktøjer inden for arbejdsglæde og trivsel til gavn for de opgaver, arbejdsmiljøgruppen har i hverdagen.
 
Det er derfor afgørende for kursusforløbet - og udbytte af kurset - at der ved tilmeldingen sikres, at både AMR og leder fra arbejdsmiljøgruppen deltager.
 
Datoer 2020:
28. - 29. januar + 25. februar
1. - 2. april + 30. april
31. august - 1. september + 24. september
2. - 3. november + 27. november

Indhold og tilmelding

www.baujordtilbord.dk Send til en kollega Tilmeld nyhedsbrev
Branchearbejdsmiljøudvalget (BAU) Jord til Bord
er en del af Branchefællesskab for Arbejdsmiljø (BFA) transport, service-turisme og jord til bord.